lørdag 30. juni 2012

Ny sti inn i skoghagen

Jeg er snart ferdig med prosjekt sti. Den skal møte stien inne i den lille skogen. Siste biten mangler ennå, hadde ikke nok dekke, men nå har jeg kjøpt. Forhåpentlig blir jeg ferdig i morgen. Gleder meg til å plante nye stauder i skogholtet langs stien. Må trimme og stikke gresskanter, det ses godt på bildet.


Stihl bensindrevet gresstrimmer er innkjøpt i dag og skal testes i morgen. Jeg kjøpte en kraftig en som tar brennesle og bringebærkratt. Jeg sparer partier med nesle i hagen, viktig for sommerfugler og råvarer til urtesalt og gjødselvann. Men greit å trimme innimellom så det kommer nye skudd.

Akkurat nå dufter det nylaget urtesalt over hele huset. Årets blanding er med nesle, kvann, løpstikke og hvitløk.

torsdag 21. juni 2012

Heftig tid i hagen

Det er mye som skjer i hagen nå. Mange av vekstene jeg har plantet tidligere år har etablert seg og vokser voldsomt. Dessverre gjelder det samme for ugress, og jeg rekker ikke luke og holde unna.



Men jeg passer på å se det som er fint. Det funker, helt til jeg tar frem kamera, som ikke har samme evne til å filtrere som jeg.

Jeg har kjøpt flere nye vekster i år også. Nye dagliljer (rosa og oransjebrune) står og venter på å plantes ut. Det samme gjør aksnøkketunge, som har så vakre gule spir i juli.

Har også kjøpt variegert kinesisk hvitløk og en variegert liljekonvall. Spennende å se hvor mye den sprer seg. Den er plantet ut under en hvit rambler rose, Bobbie James.


Noe av det vakreste akkurat nå er en samplanting. En rosa clematis (noterte ikke navnet da jeg plantet, dumt av meg) som blomstrer i en Rosa Glauca ved terrassen. Klematisen blomstrer langt inn i juli. Tror jeg vil skaffe meg en clematis viticella for høstblomstringen.


Nå er det ut på en liten hageøkt før arbeidsdagen starter. Solen skinner og livet er fantastisk.